9 jótékony hatás, amivel a következő csésze zöld teád rendelkezni fog

9 jótékony hatás, amivel a következő csésze zöld teád rendelkezni fog

A zöld tea a világ tea kultúrájának egyik legnépszerűbb itala, köszönhetően remek ízvilágának és a számos egészségre gyakorolt pozitív hatásának. Tele van antioxidánsokkal, koffeinnel és olyan tápanyagokkal, melyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. Összeszedtünk nektek néhányat a legfontosabbak közül.

Immunerősítő és baktériumölő hatás

A zöld tea erősíti az immunrendszerünket. A kutatások szerint azok az emberek akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, ritkábban betegednek le bakteriális vagy vírusfertőzéstől, mint azok akik nem fogyasztanak. A zöld teában található katechineknek baktériumölő hatásuk van, sőt akadályozzák egyes vírusok terjedését, mint például az influenza szerű megbetegedések, így potenciálisan csökkentik a fertőzés kockázatát. Ezeken túlmenően a zöld tea antimikrobális tulajdonsága védelmet nyújt a rossz lehelet, a hasmenés, a fogszuvasodás, az emésztési zavarok, a köhögés vagy a rhino vírusok által okozott meghűléses megbetegedések ellen.

Elősegíti a fogak és a szájüreg egészségét

A streptococcus mutans a szájban található baktériumok közül a legkárosabb. Ez felelős a lepedékképződésért és a fogszuvasodás kialakulásáért is. A kutatások szerint azonban a zöld teában levő katechinek megakadályozzák a streptococcus mutans kifejlődését, ennek okán fogyasztása így egészségesebb szájüreget és fogakat eredményez.

A zöld tea másik fantasztikus hatása a szájüreghez kapcsolódóan az, hogy számos vizsgálat szerint megakadályozza a kellemetlen szájszag kialakulását.

Lassítja az öregedés látható jeleit

A zöld teában lévő antioxidánsok fő feladata, hogy semlegesítsék a szervezetben lévő oxidánsokat vagy szabadgyököket. Ezért a zöld tea rendszeres fogyasztása hatékonyan késleltetheti az öregedés jeleit.

Ha érdekelnek a zöld teák, akkor ide kattintva megnézheted a választékunkat!

Csökkenti a koleszterint

A zöld tea bizonyos mértékig hatékonyan csökkenti a szervezet koleszterin szintjét azon belül is az LDL koleszterint.

Javítja az agyműködést és a teljesítményed

Köztudott, hogy a koffein nagyobb mértékben való fogyasztása nyugtalanságot válthat ki az emberből, a hirtelen koffein szintnövekedés vagy túladagolás pedig verejtékezéshez, szívdobogásérzéshez, hányingerhez vezethet. Kávézás közben a koffein hirtelen, ugrásszerűen szívódik fel, ezzel ellentétben a zöld teában lévő koffein fokozatosan teszi ezt. Ezáltal a zöld teában lévő koffein elegendő az agyunk felpörgetéséhez, viszont ahhoz kevés, hogy nyugtalan állapotba kerüljünk, vagy a túlzott és hirtelen koffein bevitel negatív hatásait érzékelhessük.

Egy csésze zöld teától így frissnek és energikusnak fogod magad érezni, a teában lévő koffein megoldást nyújt a fásultság, levertség és energiahiány ellen, valamint javítja a vérkeringésed, jobb lesz tőle a hangulatod, éberebb leszel, csökkenti a reakció idődet és még a memóriádat is javítja.

Segít a szorongás leküzdésében

A zöld teában lévő koffein mellé társul az L-theanine is. Ennek a vegyületnek szorongás oldó hatása van, így sokkal nyugodtabb leszel, jobban tudsz majd koncentrálni, így mind a munkahelyeden, mind tanulás közben sokkal eredményesebb lehetsz. Ráadásul már egyetlen csésze zöld tea elérheti ezt a hatást, ami az egész napodat meghatározza.

Növeli az állóképességet és a kitartást

Edzés előtt fogyasztva a Zöld teát energikusabbá tehetjük magunkat, fizikailag és mentálisan is felpörgethet minket, sőt a zsírégetésben is segíthet köszönhetően a teanin aminosavnak. A tea hatékonyan segít csökkenteni a későbbi izomfájdalmat, melyet az elfáradt izmok produkálnak.

Bár a zöld teát az energiaitalokkal telített piacon a sportolók nem fogyasztják széles körben, de például Japánban és Kínában a zöld tea a harcművészek és egyéb sportágak szakemberi által használt prémium ital.

Segít egy átmulatott éjszaka után

A zöld tea a legjobb gyógymód a különösen kegyetlen másnapra és az abból adódó fásultságra, amelyet az alkoholtartalmú italok fogyasztása és az ezzel járó rossz minőségű alvás okoz. A zöld tea egy kis citromlével egy nagyon jó és népszerű megoldása annak, hogy a másnapos fáradságot és annak tüneteit mérsékeld.

Segít a fogyásban

Hiszed vagy nem, a zöld tea a fogyásban is tud segíteni, hiszen a szervezet anyagcseréjének a sebességét javítja, felgyorsítja az emésztést, ezáltal elősegítve a testzsír arány csökkenését. Napi egy vagy kettő csésze zöld tea hatékony kiegészítése lehet a diétádnak. A zöld teának az egyik áldásos hatása még, hogy csökkenti az éhség érzetet, mely egy diéta során nagy segítség lehet.

Szóval ezekért az egyik legnépszerűbb tea típus a zöld tea. Látszódik, hogy a zöld tea fogyasztása nagyon pozitív hatással van az emberi szervezetre, javítja az agyunk működését, ellazít, megnyugtat, védelmet nyújt és még a fogyásban is segít.

A nálunk megtalálható szálas zöld teákat ide kattintva nézhetitek meg!

Fogyasszátok egészséggel.

0 hozzászólás

Szólj hozzá...

A hozzászólásokat utólag moderáljuk