India legerősebb fekete teája az Assam

India legerősebb fekete teája az Assam

Elhelyezkedés, növény és állatvilág

Az Assam régió Északkelet-Indiában található és a Brahmaputra folyó mentén halad a Himalája déli részénél. Az egész területet gyönyörű természeti világ öleli körbe és az ország teljes teatermelésének az 55%-a itt található. Az Assam régió nem csak a legjobb színvonalú teákkal rendelkezik, hanem a biológiai sokszínűsége is a világon az egyik leggazdagabb. A régió tízezer hektárnyi földterületből áll, ahol a lenyűgöző teaföldek mellett trópusi esőerdők, lombhullató erdők, bambusz- és gyümölcs erdők váltogatják egymást.

Az Assam régió időjárása a trópusi monszum, a tipikusan esőerdei klímában a nyári csúcshőmérséklet meghaladhatja a 38 -40 °C is. A régióban tapasztalható nagy csapadék és magas páratartalom nagy hatással van az ezen a területen termesztett teanövények ízvilágára.

Tudtad, hogy az Assam régió növényének a Foxtail Orchidea-t választották?

A terület termékenységére utal az is, hogy az Indiában található 1341 féle orchidea fajból több, mint 500 az Assam régióban található meg.

Az Assam régió több veszélyeztetett és fenyegetett fajnak is otthont ad, mint például az egyszarvú indiai orrszarvúnak, a bengáli tigrisnek vagy az ázsiai elefántnak, az utóbbinak ez az egyik legutolsó hely ahol természetes közegében is megtalálható.

Assam tea - erősebb, mint a herceg csókja

Az Assam a világ egyik leghíresebb és a világ második legnagyobb tearégiója, és főként a Camellia Sinensis Assamica változatából származó fekete teákat termelik itt, melyeket a többi tea típustól eltérően mezőkön termesztenek

A gazdag ízű borostyánszínű tea egészen testes, malátás ízzel rendelkezik, amely mellé erős karakter párosul és ezáltal egy tökéletes ébredj fel ital. Szóval, mint alvó szépség ne várd, hogy a herceg csókja felébresszen, csak igyál egy csésze Assam teát!

Ez az egészséges ital azon kívül, hogy csökkenti a stresszt, rengeteg pozitív tulajdonsággal is bír. Abban a hozzáértők is egyetértenek, hogy az Assam tea az egyik legerősebb tea a világon a rendkívül magas koffeintartalmának köszönhetően. Van is egy mondás, hogy "Addig még nem ébredtél fel teljesen, amíg nem ittál egy Assam teát.".

Milyen Assam teát kellene választanod?

Nálunk kettő féle Assam teát tudsz vásárolni készletről:

Black Orange: ez egy narancsos ízvilágú teakeverék, amely minden kortyával fel fog frissíteni téged.

Blackberry Tango: ez egy klasszikusabb tea, amibe vörös bogyókat és gyógynövényeket kevertünk.

 

0 hozzászólás

Szólj hozzá...

A hozzászólásokat utólag moderáljuk