Tele Élettel Coffee and Brew bár Székesfehérvár - Partnereink 1. rész

Tele Élettel Coffee and Brew bár Székesfehérvár - Partnereink 1. rész

Mesélj a kávézó/teázó megalakulásáról? Hogyan született a gondolat, ami megalakuláshoz vezetett?

Rengeteget jártunk Budapestre, és azt vettük észre, hogy egyre több specialty kávézó nyílik. Imádtunk ezekre a helyekre járni a minőségi italok és a hangulat miatt is. Azonban visszatérve Székesfehérvárra nem voltunk megelégedve a kínálattal. Egyre több embert ismertünk meg, baristákat, kávékedvelőket, kávézó tulajdonosokat és felmerült a kérdés, hogy Székesfehérváron egy több, mint 100 ezres városban ne lenne igény a minőségi kávéra, és esetleg a filter kávékra? Miért nem jutott még el az újhullám Fehérvárra?

Személy szerint Ti honnan jöttetek? Mit csináltatok a kávézó/teázó előtt?

Párommal csináltuk meg a helyet, 4 éve alkotunk egy párt. Mindketten tősgyökeres fehérváriak, egy osztályba jártunk a gimnáziumban is és utána úgy hozta az élet, hogy az egyetemet is együtt folytattuk Székesfehérváron, a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári kampuszán, gazdálkodási és menedzsment szakon. Én (Dani) nagyon sokáig versenyszerűen sportoltam, több sortágban is amíg egy rutinvizsgálat folyamán ki nem derült, hogy van egy veleszületett szívbetegségem, aminek következtében egyik napról a másikra kellett abbahagynom az amerikai futballt, amit akkor 5 éve űztem. Szerencsére a sport után maradt űrt sikerült kitöltenem egy új szenvedéllyel, a borokkal. Több magas színvonalú boros rendezvényen is részt vettem és sikerült nagyon jó kapcsolatokat szereznem. Rengeteget jártunk Budapestre, és azt vettük észre, hogy egyre több specialty kávézó nyílik. Imádtunk ezekre a helyekre járni a minőségi italok és a hangulat miatt is. Innen kezdődött minden 😊

Milyen kávékat, teákat és ételeket lehet nálatok megkóstolni?

A koncepciónk része, hogy egy nagyon egyszerű, letisztult itallap várja a hozzánk látogatókat. Könnyű a választás és mégis mindenki meg fogja találni a kedvére való italt, vagy ételt. Kávéink prémium minőségű MARAN kávéból készülnek, jelenleg a presszó alapú italok egy brazil, a filterkávék egy etióp kávéból, ami természetesen 100% arabica. A tea kedvelőkre is gondoltunk, ők a finomabbnál finomabb és egészséges TEAPOINT teaválasztékunkból válogathatnak kedvükre. Emellett házi szörpök, házi péksütemények és a Hester’s Life granolái kaphatók nálunk.

Mi a specialitásotok?

Kínálatunkban minden termék különleges a maga módján, vagy az elkészítését, vagy a minőségét vagy a beszerzését tekintve. Így összességében egyéni preferencia kérdése, hogy kinek melyik típusú italunk nyeri el a tetszését. Mindig kettőnk közül dolgozik valaki, és próbálunk sokat mesélni a minőségi kávézásról/teázásról, megismertetni az emberekkel az újhullámot.

Mi a fő profilotok, milyen irányvonalat követtek?

Amire a leginkább szeretnénk koncentrálni, hogy Fehérváron is elterjedjen a filterkávé fogyasztás, ezért a receptjeinket több, mint fél év alatt alkottuk meg. És folyamatosan legjobb tudásunk szerint fejlesztjük a kínálatunkat. A koncepció része, hogy csak magyarországi és környékbeli kistermelőktől vásárolunk. Illetve törekszünk rá, hogy egészséges termékeket árusítsunk, ezért 2 héttel nyitás után fel is kerültek a palettára a Hester’s Life granolái. Rendkívül egészséges összetevőkkel, és akár vegán étrendbe is beilleszthető termékeikkel azonnal meggyőztek minket.

Miről lehet titeket megismerni, mitől vagytok egyediek?

A kávézónk egyediségét több apróság adja. Egyediek vagyunk a minőségi és filterkávékészítést tekintve. A kiszolgálás a másik, amire nagy hangsúlyt fektetünk. Olyan helyet akartunk csinálni, ahova mi is szívesen járnánk. 😊 Az üzletben a felújítást, bebútorozást is saját kezűleg végeztük, szívügyünk, hogy a lehető legjobb élményt tudjuk nyújtani. Ha valaki a kávé vagy teafogyasztás élményét keresi nálunk biztosan megtalálja! Szeretnénk értéket teremteni, minél több emberrel megszerettetni a kávézást.

Elérhetőség

Facebook

Instagram

Cím: 8000 Székesfehérvár, Sziget utca 33.

Nyitvatartás minden hétköznap 7:30 és 18:30 között

0 hozzászólás

Szólj hozzá...

A hozzászólásokat utólag moderáljuk