Herba tea a nyugodt éjszakához

A csalán egy régóta használt általános erősítő gyógynövény, kivalló veseproblémákra, segíti az anyagcserét és csökkenti a vérnyomást. A Citromfű és a Valeriána segít ellazulni és felkészít egy kiadós pihenésre. A kókusz magas rost tartalmú, sok kalcium, kálium, cink, vas és magnézium valamint elektrolit található benne, ráadásul a kókusz tele van telítetlen zsírsavakkal melyek jótékony hatással vannak a vérkeringésre. A kamilla erősíti az immunrendszered, a moringa levelekben pedig 46 féle antioxidáns található és többször annyi C-vitamin mint a narancsban, melyek alvás közben felszívódva feltöltik a tested másnapra elegendő energiával.

Hatóanyagok

A legfontosabb hatóanyagok az antioxidánsok, vitaminok, főleg A; B6; B12; C; E; K-vitamin,teofilin,flavonoidban is gazdag, de kiemelkedik a foszfor, a cink, a vas, a kálium, a réz, kalcium, béta-karotin és a magnéziumtartalom is. Illóolajak tekintetében főleg citrál, citronellál, geraniol, linalool, citronellol, eugenol, nerol, kariofillén, mentolt, mentont, és a mentofuránt a megtalálható.


Összetevők

Csalán*, citromfű*, kamilla*, moringa levelek*, fodormenta*, Bancha zöld tea*, természetes ízesítés, kókusz*, valeriána*, búzafű*.

 

*Tanúsított Organikus alapanyag (DE-ÖKO-039)

Elkészítési javaslat