Rooibos az érzékeidnek

A Rooibos tea Dél-Afrikából származik, más néven vörös teának is szokták hívni a vöröses színe miatt. Lágy könnyed tea, kevésbé kesernyés, mint a fekete teák. A tea két legfőbb különlegessége, hogy koffeinmentes így főleg a koffeinre érzékenyeknek ajánlott a fogyasztása, illetve bármikor újramelegíthető kihűlés után, mivel nem változik meg a tea íze. Ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag, csökkenti az allergiás reakciók tüneteit. A Rooibos tea hidegen felfrissít, melegen pedig megnyugtat. A Zöld Rooibos tea ugyanabból a fűféléből készül, mint a klasszikus vörös Rooibos tea, azzal a különbséggel, hogy a teát leszedés után nem fermentálják, hanem azonnal szárítják. A tea az eljárásnak köszönhetően teljesen más ízvilágot kap, így fanyarabb lesz, erősebb és karakteresebb ízt kap, és az antioxidáns tartalma is magasabb lesz. Ezt a két féle különleges teát eperrel, szőlővel, narancshéjjal, körömvirággal és kék búzavirággal dobtuk fel.

Hatóanyagok

A legfontosabb hatóanyagok között megtalálhatóak az antioxidánsok, vitaminok, főleg A; B1; B2; B6; B12; C; E; K; P-vitamin, vas, kálium, kalcium, magnézium, mangán, teofilin, flavonoidok fenoloidok, tannin, poliszacharidok kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz, zingiberén, kamfén, kurkumén, kurkumén, bizabolén, farnezén, cineol, borneol, kamfén.


Összetevők

Rooibos teafű*, szederlevél*, szőlő (szőlő, növényi olaj)*, Zöld rooibos teafű*, természetes ízesítés, körömvirág*, narancshéj*, eper*, kék búzavirág*.

 

*Tanúsított Organikus alapanyag (DE-ÖKO-039)

Elkészítési javaslat