10 pozitív tulajdonság ami nem fog kimaradni a következő Rooibos teádból

10 pozitív tulajdonság ami nem fog kimaradni a következő Rooibos teádból

Azt már tudod, hogy mennyi jótékony hatása van a különböző tea típusoknak, mint például a zöld teának, de tudtad, hogy az Afrikában gyógynövénynek számító rooibos tea is rengeteg pozitív hatással van felvértezve?

 

A Rooibos története

A rooibos - vagy más néven Vörös fokföldirekettye (Aspalathus linaris) - Dél-Afrikából származik és már századok óta használják annak számos, az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt.

Rengeteg vitaminnal és olyan a szervezet számára fontos ásványi anyaggal van tele ez a növény, mint például a vas, kalcium, kálium, réz, mangán, cink és a magnézium. Ezen felül 50%-kal több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea.

A történelemkönyvek a rooibos teát 1772 óta jegyzik, de kereskedelmi forgalomban még csak 1904 óta található meg.

 

Hogyan fogyaszd a Rooibos teát

Hidegen vagy melegen is bátran fogyaszthatod és élvezheted a tea ízét. A Teapoint csomagolásokon mindig pontos instrukciót találsz, hogy mennyi teafű kell egy adag teához és mennyi ideig kell azt áztatnod, de általánosságban egy bögre rooibos teához egy teáskanál teafű kell, melyet 100 fokos vízzel kell leöntened és 5 - 15 percig kell azt áztatnod.

Természetesen a teát édesítheted természetes édesítőszerrel és mézzel is, hiszen mindenkinek más az ízlése.

Ha hidegen szeretnéd fogyasztani a teát, akkor dupla adag teát mérj ki és legalább 10 percig áztasd azt!

 

A Rooibos 10 pozitív tulajdonsága

1. Hidegen és melegen is fogyasztható.

A rooibos tea mivel koffeinmentes ezért lefekvés előtti forró italnak is tökéletes, de a meleg nyári napokon hideg italként is remek szomjoltó!

Arról nem is beszélve, hogy ezáltal hidratálod magad és rengeteg fontos antioxidánssal látod el a szervezeted.

2. Javítja a bőröd textúráját.

A rooibos rengeteg cinket tartalmaz és köztudott, hogy a cink elengedhetetlen a bőrápolásban - például a pattanás elleni szerek is cinket tartalmaznak – és így segítséget nyújt az egészséges és szép bőr eléréséhez.

3. Támogatja az erős csontozatot.

Hányszor hallottad már azt, hogy a tej jót tesz a testnek és a csontoknak? Persze, most nem kérlek meg arra, hogy számold össze, mert közelítene a szám a millióhoz. Nos, a rooibossal egy újabb kalcium forrásra tettél szert. Sajnos a népességben egyre többen szenvednek a laktóz intoleranciától, ezért jó, hogy ha van egy egészséges laktózmentes kalcium opciód.

Ha érdekelnek a rooibos teák, akkor ide kattintva megnézheted a választékunkat!

4. Segít az elalvásban.

A rooibos teljes mértékben koffeinmentes, egy bögre teával lefekvés előtt még az alvásod minőségén is javíthatsz.

5. Megnyugtat.

Mindannyian tudjuk, hogy kicsit kevésbé stresszesen kellene élnünk és a rooibos tea kiváló segítséget nyújt a stresszoldásban,rendszeres fogyasztása csökkentheti a streszt, a feszültséget, illetve a magas vérnyomást.

6. Segít az allergia elleni küzdelemben.

Dél-Afrika számos részén használják a rooibos teákat az olyan allergiák kezelésére, mint például az ekcéma, a szénanátha vagy az allergiával kapcsolatos hörghurut.

7. Lassítja az öregedést.

A rooibos teában lévő antioxidáns mennyiségtől sajnos nem fogsz örökké élni, de segít abban, hogy lelassítsa az öregedés folyamatát és ad egy löketet az immunrendszered megerősítéséhez.

8. Segíti az emésztést.

Akarva vagy akaratlanul is rengeteg olyan élelmiszert fogyasztunk, ami emésztőrendszeri problémákat okozhat nekünk.

A rooibos tea segít az emésztőrendszer egészséges működésének a fenntartásában, sőt a benne lévő gyulladáscsökkentők segítenek a piciknek és a nagyoknak is a hasfájás tüneteinek enyhítésében.

9. Segít a fogyásban.

Bizonyos kutatások szerint a polifenol az egyik legszükségesebb vegyület a makacs hasi zsírrétegek leghatékonyabb elégetéséhez, melyben bővelkedik a rooibos.

Dél-Afrikai kutatók azt is felfedezték, hogy a rooibos fogyasztása megnöveli a leptin szekréciót. A leptin, más néven "jóllakottsági hormonként" ismert és az a dolga, hogy a testeddel tudassa azt, hogy mennyi volt az elegendő étel elfogyasztása, így segít megakadályozni a túlevést. Ezen felül a Phytomedicine: International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacology kiadvány szerint a rooibos tea fogyasztása segíthet csökkenteni az új zsírsejtek kialakulásának mértékét, és elősegítheti a meglévő zsírsejtek gyorsabb lebontását.

10. Kiváló ital.

A rooibos tea eszméletlenül sokoldalú és fogyasztása rengeteg előnnyel jár. Akár kitűnő szomjoltó lehet a sportolók részére, nyugtató ital lehet az éjszakai álmatlanságban szenvedőknek, megoldás lehet a hasfájós gyerekeknek, felnőtteknek vagy tökéletes választás a remek íze miatt.

A nálunk megtalálható  szálas rooibos teákat ide kattintva nézhetitek meg. A rooibos tea gyereknek is bátran adható!

0 hozzászólás

Szólj hozzá...

A hozzászólásokat utólag moderáljuk